05.11.2018

Murat AYKAÇ

1982 yılında Yozgat/ Derbent Köyü Çıraderesi Mahallesinde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. Çorum Alaca’da hafızlık eğitimini tamamladı. 2000’de Çorum Alaca İmam Hatip Lisesini bitirdi. 2006’da Şam Fethü’l İslam Üniversitesi İlahiyat bölümünü okudu. 2012’de Ankara Üniversitesinde İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Rıfat Börekçi Eğitim Merkezinde 6 aylık Tashih-i Huruf kursunu tamamladı. 2012-2015 yılları arasında Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezinde ihtisas eğitimi aldı. Halen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

Memuriyete 2007’de Şanlıurfa Akçakale Güneren Köyün’de İmam Hatip olarak göreve başladı. Daha sonra sırasıyla Ankara-Kızılcahamam ve Etimesgut ilçelerinde İmam Hatip ve Müezzin Kayyım olarak görev yaptı.2014’te İhtisas eğitimi devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu vaizlik sınavını kazandı. 2015-2017 yılları arasında Kayseri Müftülüğünde Aile ve Dini Rehberlik Vaizi ve Koordinatörü olarak görev yaptı. 2017’de Malatya Kuluncak ilçe müftülüğü görevinde bulundu. 2018’de Samsun Aşıkkutlu Dini İhtisas Merkezi Müdürlüğünde Eğitim Görevlisi olarak göreve başladı, halen bu görevini sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babası olup, Arapça bilmektedir.