01.03.2019

Mehmet ÇOLAKOĞLU

25.01.1970 yılında Samsun- Çarşamba’da doğdu. İlkokuldan sonra hıfzını ikmal etti. Ortaokul ve Lise tahsilini Çarşamba İmam-Hatip Lisesinde bitirdi.

1997 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Fakültenin son yılında Samsun-Salıpazarı İlçesi Konakören Köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Daha sonra İstanbul- Fatih Müftülüğü Hacı Bayram Kaftani Camiine atandı.

2001-2004 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Konya Selçuk İhtisas ve Eğitim Merkezinde ihtisasını tamamladı. 2004 yılında Samsun-Bafra Müftülüğüne vaiz olarak atandı.

2006-2010 yılları arasında Frankfurt DİTİB Merkez Camiinde din görevliliği yaptı. Yurt dışı görevine başlayacağı günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezine Öğretmen olarak atandı. Aşıkkutlu Eğitim Merkezinde Kuran-ı Kerim dalında Eğitim Görevlisi olarak görev yapan Mehmet ÇOLAKOĞLU evli ve iki çocuk babasıdır.