19.04.2019

8. Dönem Tashih-i Huruf ve 2. Dönem Rehber Öğreticiler Veda Programı

Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda Berat Kandili özel 8. Dönem Tashih-i Huruf ve 2. Dönem Rehber Öğreticiler veda programı düzenlendi.

Programa Samsun Valisi Sayın Osman KAYMAK, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim ARGUN, İl Müftüsü Veysel ÇAKI, İlçe Müftüleri, İl Müftü Yardımcıları, Kurum amirleri, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve  İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Aşıkkutlu Eğitim Merkezi Müdürü Metin KOCA yaptığı açılış konuşmasında:

"Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan personelin bilgi ve becerilerini artırmak, etkili ve verimli bir din hizmetini sunabilmek, özellikle ezan ve Kuran-ı Kerimi güzel bir eda usulüne uygun şekilde okuyabilmelerini temin amacıyla eğitim merkezlerinde hizmet içi eğitim kursları düzenlendiğini, Tertip edilen veda programı ile birlikte toplam 83 kez kurs düzenlendiğini ifade ederek bu kurslardan bu güne kadar toplam 7699 personelin eğitim aldığını" ifade etti.

Diğer taraftan Eğitim Merkezi Müdürü Metin KOCA; Eğitim merkezinin 19 Mayıs İlçesinde iken Atakum’daki şu anki yerine taşınması için binanın tahsisi noktasında, tamir ve tadilatı hususunda göstermiş olduğu ilgi, alaka ve desteklerinden dolayı Samsun Valisi Sayın Osman KAYMAK Beyefendi'ye teşekkür ettiler.

Veda programına katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Selim ARGUN bey de yaptığı konuşmasında: “Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığının 95. Kuruluş yıldönümünün idrak edildiğini, 95 yıldan beri Türkiye Cumhuriyeti Misak-ı Milli sınırları içerisinde ve gönül coğrafyası olarak kabul ettiğimiz Balkanlarda, Kafkasya’da, Ortadoğu’da, Kuzey Afrika’da ve daha adını dahi telaffuzda güçlük çektiğimiz nice İslam coğrafyalarında Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetlerini ve faaliyetlerini devam ettirmektedir. Güzel dinimiz İslam’ı yalın hakikatlerini etik ve estetik boyutunu ihmal etmeden dünyanın dört bir köşesine ulaştırmaya çalıştırmaktadır.” dedi.

Samsun Valisi Sayın Osman KAYMAK ise yaptığı konuşmasında: “Değerli arkadaşlar Cumanız ve Berat Kandiliniz mübarek olsun. Bu güzel programda aranızda bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Her yerde söylüyorum İmam Hatip mezunu değilim, ama İmam Hatip mezunlarını seviyorum. Onlardan biri gibi olmaya çalışıyorum. Toplumda önemsenen iki meslek grubu var. Biri öğretmenlik, biri imamlık. Her iki grubu da hakkı ile tam olarak yetiştirip toplumun önüne rol model olarak koyabilir isek toplumsal problemlerin bir çoğunu çözmüş oluruz. Bunun için de güzel kur’an okuma ve işimizi samimiyetle yapmak” dedi.

Rehber Öğretici ve Tashih-i Huruf kursiyerler adına Mustafa Yalçın ve İrfan Uçar birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından cami musîkisi korosu tarafından ilahi ve kasideler sunuldu.

Veda programının ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim ARGUN ve Samsun Valisi Sayın Osman KAYMAK Eğitim Merkezini gezerek Müdür Metin KOCA'dan bilgi aldılar.